Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artış oranının memur emeklisinin altında kalması, gündemdeki konular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak hükümetin önümüzdeki hafta kabine toplantısında değerlendirme yapması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için iki farklı artış seçeneği masada bulunuyor.

Buna göre, birinci seçenek olarak memur emeklilerine yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam oranının SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de uygulanması düşünülüyor. Diğer seçenek ise enflasyon farkına ek olarak yüzde 4-4,5 arasında gerçekleşmesi beklenen büyüme rakamının refah payı olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerine eklenmesi. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranının yüzde 41-42 bandına çıkması bekleniyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranının memur emeklisinin alacağı zam oranına eşitlenmesini talep ederek, aradaki farkın kapatılması gerektiğini vurguladı. Başsavcı, memur emeklisi ile diğer emekliler arasındaki 12 puanlık farkın doğru olmadığını belirtti ve beklentilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl yıl sonu itibarıyla emekli aylıklarının değerlendirileceği açıklamasının ardından, şu anda en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liranın 11 bin lira civarına çıkarılabileceği konuşuluyor.