Twitter, Elon Musk tarafından alınmış ve birçok çalışanın işten çıkarılmasına sahne olmuştu. Bu durumdan sonra Twitter'da birçok radikal karar alınmış ve bunlarınarasından en çok ses getireni mavi tik'in ücretli bir şekilde satın alınabilmesi olmuştu.

Twitter kullanıcıları, aylık veya yıllık bir ücret karşılığında mavi tike sahip olabilecek. ABD'de aylık bunun karşılığı 8 dolar olurken Türkiye'de ise bu fiyat 209 TL oldu. Twitter Blue aboneliği Türkiye'deki yıllık ücreti ise 2 bin 199 TL olmuş durumda.

temsilci-belirlemeyen-twitter-a-3-ay-sure-verildi-bant-genisligi-daraltilacak

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'da Tweet görüntüleme sayısına sınırlama getirilmişti. Yeni hesaplar, normal hesaplar ve Blue aboneliği olan hesaplara farklı sınırlandırılmalar getirilmiş ve Twitter kullanıcıları tarafından bu durum tepkiyle karşılanmıştı.

Söz konusu yaşanan sınırlama birkaç gün içinde tamamen kaldırılmıştı. Twitter yaptığı açıklamada bu sefer de mesajlara sınırlandırma getireceğini duyurdu.

twitter-yuksek-profilli-hesaplar-icin-mavi-tik-i-ucretsiz-geri-yukledi

Twitter'ın açıklaması şöyle oldu: "Direkt Mesajlarda spam'i azaltma çabalarımız kapsamında yakında bazı değişiklikler yapacağız. 

Doğrulanmamış hesapların gönderebilecekleri DM sayısı günlük olarak sınırlandırılacaktır. Daha fazla mesaj göndermek için bugün abone olun." Bu durumda söz konusu sınırlandırma spam mesajları engellemek için olacağı belirtilirken bu durumda Blue aboneliği olmayan çoğunluk spam ile ilgisi olmamasına rağmen bir sınırlandırmaya tabii olacağı görülüyor.