Ankara 29. Aile Mahkemesi’nde açılan bir boşanma davasında alınan karar emsal niteliğinde oldu.  Emrah K. ve Başak K. çifti, söz konusu mahkemeye evliliklerinin sonlandırılması için başvurdu. Başak K. 3 bin TL’lik tedbir nafakası ve tazminat talep etti. Genç kadın, nafaka alabilmek için kocasının durumunun olduğunu kanıtlamak için Emrah K.nin Instagram hesabındaki Yunan adaları tatiline ait olduğu iddia edilen fotoğraflarını delil olarak sundu. Mahkeme nafaka talebini kabul edince Emrah K. tarafı buna itiraz etti.

baldiza-evlilik-teklifi-bosanma-sebebi

Emrah K. söz konusu tatilin Marmaris'te olduğunu savunarak söz konusu itiraz dilekçesinde “Bu durumda davacının işsiz ve ailesinin yardımına muhtaç bir hayat sürdüğü iddiası da gerçek dışıdır. Davacı sadece müvekkile duyduğu kişisel hırsı sonucunda, ülkemizde zor durumda olan ve i tarafından çalıştırılmayan kadınlar için getirilen tedbir nafakası kurumunu kötüye kullanmaya çalışmaktadır. İtiraz dilekçemiz doğrultusunda nafakanın kaldırılması gerekmektedir” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler? Milli Eğitim Bakanlığı'nın seyreltme stratejisi: Hedefler Neler?

Emrah K., Başak K.yi Instagram'dan engellemişti. Instagram'dan Başak K.nin fotoğraflarını görme ihtimali yoktu. Mahkeme bu konunun altını çizerek nafaka talebini reddetti. İşte o karar: “Oysa ki kişinin sosyal medya hesaplarından rızası olmadan fotoğraflarının alınması ve sunulması yasadışı delil elde etme niteliğindedir. Müvekkil davacıyı engellediği halde bu fotoğraflara ulaşılması da özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verileri yayma suçu oluşturmakta olup suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır. Bu doğrultuda dava dosyasına sunulan fotoğrafların nafaka talebine delil oluşturmayacağı da sabittir. Zira tatil masrafları 6 ay önce ödenmiştir. Davacının tek taraflı ve delile dayanmayan talebi ile nafakaya hükmedilmesi kabul edilemeyecektir