MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Ünlü iş adamı ve milyarder Elon Musk, basketbolcu Lebron James'in 18 yaşındaki oğlu Bronny James'in kalp krizi geçirmesinin ardından Covid-19 aşısının olası etkileri hakkında çıkış yaptı. Musk, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, kalp krizinin miyokardit adı verilen bilinen bir yan etki olabileceğini belirtti. Ancak, nadir mi yoksa yaygın mı olduğu konusunda net bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti.

Bronny James, basketbol takımında yaptığı antrenman sırasında kalp krizi geçirmesiyle gündeme gelmişti. Bu olayın ardından, Covid-19 aşısının kalp krizine neden olabileceği tartışmaları da gündemi meşgul etmeye başladı.

Elon Musk, Chied Nerd adlı bir hesabın tweetine yaptığı yorumda, "Her şeyin suçunu aşının üzerine atamayız ama aynı şekilde, hiçbir şeyi atfetmemek de olmaz. Miyokardit bilinen bir yan etkisidir. Tek soru, nadir mi yoksa yaygın mı olduğu üzerine. Aşılamadan sonra meydana gelen herhangi bir sağlık sorunu, advers olay olarak kabul edilir. Advers olay aşıdan da kaynaklanabilir, aşıyla ilgili olmayan tesadüfi bir olaydan da kaynaklanabilir." ifadelerini kullandı.