İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasından sonra İmamoğlu "değişim" vurgulu mesajları vermeye başlamıştı. Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplayan İmamoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

İmamoğlu, mevcut yöntemler ile seçim kazanılmadıysa yöntemlerin değişmesi gerektiğini söylerken bu yöntemleri ortak akıl ile belirlemek gerektiğini savundu. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 48'lik oy oranının kötü bir oran olmadığını söyleyerek bu oranın seçimi kazanmak için yeterli olmadığını da belirtti. 

ekrem-imamoglu-aa-2061622

İmamoğlu, seçimin kaybediliğini yok sayılmaması gerektiğini söyleyerek hiçbir şey olmamış gibi davranılamayacağını belirtti. Ekrem İmamoğlu, CHP içinde hiçbir şey olmamış gibi davranmak isteyenlerin olduğunu belirterek seçmenin hayal kırıklığına uğradığını ve umutsuz olduğunu söyledi. İmamoğlu, seçmenin bu durumunu da kendilerinin tamir etme görevinin kendilerine ait olduğu belirtti.

4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo! 4 Öğretmenin hayatını yitirdiği bölgede, yine aynı senaryo!

Ekrem İmamoğlu; il yönetimleri, belediye başkanları ile kazanan ve kaybeden milletvekillerinin bir araya gelip bir durum tespiti yapmalarının gerektiğini söyleyerek değişimin konuşulmasını söyledi.

Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bu konuları konuştuğunu ve kendisine olumsuz bir şey demediğini belirterek değişim için gerekli olan her şeyin yapılmasını gerektiğini söyledi. Altaylı'nın bu değişimin içinde genel başkanın da olup olmadığını sorduğunda İmamoğlu gerekiyorsa o da dahil dedi.