Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Selçuk Geçer, dolar kurundaki beklenen değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçer, 2024 yılında doların 45 lira seviyesini aşabileceğini ve hatta 60 lirayı geçebileceğini öne sürdü.

Geçer, dolar kurundaki bu olası artışın, Fed'in faiz artırım kararlarının etkisiyle yakından ilişkili olduğunu belirtti. Fed'in 2023 yılı için faiz artırımına gideceği açıklamasının ardından, doların değer kazandığını vurgulayan Geçer, bu durumun gelişmekte olan ülkeler için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

Daha da ileri giden Geçer, Avrupa Merkez Bankası'nın da faiz artırımına gitmesinin, Euro'nun dolar karşısında değer kazanmasına neden olabileceğini ifade etti.

Valilik'ten Ankara'ya uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat Valilik'ten Ankara'ya uyarı: Kuvvetli yağışa dikkat

Geçer, şu an itibariyle doların gerçek değerini 45 Türk Lirası olarak değerlendirdi, ancak yerel seçimlere kadar doların 35 TL bandında seyredeceğini tahmin etti. Yerel seçimler sonrasında ise dolar kurunun hızla yükselebileceğini ve 45 Lira sınırını aşabileceğini öne sürdü.

Ayrıca, 2024 yılında enflasyonun etkisiyle doların 60 Lira'yı geçebileceği yönünde bir görüş bildiren Geçer, Türkiye'nin ekonomik geleceği konusunda dikkat çeken uyarılarda bulundu.