MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Merkez Bankası, sıkı para politikası duruşunu desteklemek ve enflasyonla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla ek sıkılaştırma önlemleri hakkında bir basın duyurusu yayınladı. Bu duyuruda, TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5'ten yüzde 2'ye indirilmesi, ihtiyaç kredilerindeki sınırın yüzde 3'ten yüzde 2'ye düşürülmesi ve taşıt kredilerindeki sınırın yüzde 2 olarak korunacağı belirtildi.

Bu adımların, kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak ve finansal istikrarı güçlendirmek amacıyla atıldığı ifade edildi. Ayrıca, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık uygulamasının da devam ettiği ve bu yönde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kararı desteklediklerini belirterek, ilave sıkılaştırma adımlarının ekonomideki dengesizlikleri azaltmaya, cari açığı daraltmaya ve enflasyon eğilimlerini kırmaya katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, enflasyonun kontrol altına alınması için sabır ve kararlılık gerektiğini belirterek, Merkez Bankası'nın bu yöndeki çabalarına tam destek verdiklerini ifade etti.