Filistin tasarısı BM'de kabul edildi Filistin tasarısı BM'de kabul edildi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ankara'da federasyonun genel merkezinde yaptığı açıklamada, Temmuz ayı başından itibaren Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının 7 ile 7.5 lira arasında olacağını duyurdu. Balcı, daha önce 2022 yılında ekmek fiyatlarının 10 lira olacağına dair söylentilerin çıktığını ancak fırıncılar olarak tüm olumsuzluklara rağmen ekmeği 5 liradan sattıklarını belirtti.

Ayrıca, Balcı açıklamasında fırıncılık yapmayan kişilerin ve derneklerin ekmek fiyatları hakkında açıklama yapmasını doğru bulmadığını ve bu konuda bilgilendirme yapma yetkilerinin olmadığını ifade etti. Un Sanayicileri Başkanı'nın da ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmasının yanlış olduğunu belirten Balcı, un fiyatları üzerinden açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Balcı, temmuz ayı içinde illerde ekmek fiyatlarının peyderpey uygulanmaya başlayacağını ve farklı vilayetlerde 200 gram ekmeğin 7 lira, bazılarında ise 210 gram ekmeğin 7.5 lira olarak uygulanabileceğini belirtti. Ancak, fiyatların ilaçuna göre değişiklik gösterebileceğini ve 200-220 gram arasında değişiklikler olabileceğini söyledi. Balcı, esnafın bu fiyat farkını minimum seviyede tutmaya çalıştığını ve sektördeki sorunları gidermeye çabaladıklarını ifade etti. Ayrıca, maksimum kilogram fiyatının 35.5 lirayı geçmeyeceği öngörüsünde bulundu.