Ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım'da sona eriyor ve bu süreyi kaçıranlar için gecikme faizi uygulanacak. İlk taksiti ödememiş olan araç sahipleri, aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ödeme yapabilecekler.

Anayasa Mahkemesi, ek MTV'nin alınmasına ilişkin düzenlemenin iptal istemini oy birliğiyle reddettikten sonra, bu karar sonrasında gecikme faiz oranı ve ikinci taksit ödeme dönemi konusunda beklentiler oluştu.

Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Ek MTV'nin ilk taksidi için ödeme süresi 6 Eylül'e kadar devam etmiş ve bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiştir. Hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si bu taksitte karşılanmıştır.

Ek MTV'nin ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım tarihinde sona erecek. Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet sitesi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartları ile banka hesaplarından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı aracılığıyla gerçekleştirilebilecektir. Ayrıca, vergi dairelerine ve PTT şubelerine de ödeme yapma imkanı bulunmaktadır.

Unutulmaması gereken bir husus, taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerektiğidir. Ek MTV'nin ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılmayacak, trafikten çekme, hurdaya alma ve yurt dışına çıkarma işlemleri gerçekleştirilemeyecek ve tescil kapatma işlemleri uygulanacaktır. Bu nedenle araç sahiplerinin süresi içinde ödeme yapmaları önemlidir.