Türkiye genelinde araç sahipleri, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksiti ödemesi ve borç yapılandırma ödemeleri için son tarih olan 31 Ağustos'a yaklaşırken, milyonlarca araç sahibi ödemelerini tamamlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

2023 yılı motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksiti için son gün 31 Ağustos olarak belirlendi. Araç sahipleri, 2023 yılında ödedikleri kadar ek motorlu taşıtlar vergisini bu tarihe kadar ödemeleri gerekiyor. Bu ödeme yalnızca bu yıla özgü olup, bir kez ödenecek. Eylül 2023'te ilk defa kayıt ve tescil edilen otomobiller için ise yıllık motorlu taşıtlar vergisinin yarısı kadar ek vergi alınacak.

Ek motorlu taşıtlar vergisini ödemeyen araç sahipleri ise bazı kısıtlamalarla karşılaşacaklar. Bu araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacaklar. Aynı şekilde muayene de yaptıramayacaklar. Ancak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen araç sahipleri ek motorlu taşıtlar vergisinden muaf olacaklar.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Aynı zamanda, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması da 31 Ağustos'ta sona erecek. Vergi mükellefleri, bu tarihe kadar borçlarını peşin veya taksitli olarak ödeyebilecekler. Ödemelerini geç veya eksik yapmış olanlar, ödeme sürelerini aşmış veya eksik ödemiş sayılacaklar. Borç yapılandırması kapsamında ödemelerini ağustos ayı sonuna kadar tamamlayanlar, katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanacaklar.