Bundan yirmi altı yıl önce Cennet Mekan Mehmet Akif İnan tarafından kurulan sendikamız O’nun çizmiş olduğu ilkeli sendikacılık çizgisinde günümüze kadar güçlenerek geldi.

Tüzük gereği dört yılda bir yapılan Genel Kurul nedeniyle her kademede seçim heyecanı var. Sosyal medya hesaplarında, her ilde yapılan seçim çalışmaları listeler delege adayları il, ilçe adayları tam bir demokrasi şöleni şeklinde boy gösteriyor.

İyi hatırlarsınız bundan on yıl öncesine kadar listeye dahil edecek üye bulunamaz konektör gereği herkes bir adım geriden takip eder hatır gönül ile biraz da kerhen listeler oluşurdu. Yapılan toplantılarda ilçe temsilciliği için kimse öne çıkmaz bir arkadaşımıza topluluk ısrarı ile kabul ettirilirdi. Üyelerin azlığından dolayı sendika binasının kirası bile çoğu zaman cepten ödenirdi.

Okullara üye çalışmasına gidildiğinde o zamanların hakim sendikası olan sendikaya mensup okul yöneticilerinin zorluklarıyla mücadele edilir Öğretmenler odasında muhatap olacak öğretmen bulunamazdı.

Ak Parti iktidarının adım adım tüm vesayet odaklarını baskı unsurlarını tek tek yıkmasının ardından oluşan özgürlük ortamında artık çekincesiz, amasız, ya ilerde bu benim sicilimde sorun olur mu endişesi olmadan her görüşten Öğretmenlerin üye olduğu bir sendika halini aldık.

Asker eşlerinin Eğitim Bir Sen üyesi olması o kadar zor ve uzak bir ihtimaldi ki şimdi bunları düşündükçe nerden nereye diyesimiz geliyor.

Gelelim demokrasi şölenimize; Kocaeli özelinde uzun yıllar bu sendikada bulunmuş biri olarak yapılan seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Taşıdığımız Akif İnan Misyonu nedeniyle kimseyi kırmadan ötekileştirmeden adayların her biri sendikanın kazanması ortak paydasında çalışmalarını sürdürüyor. İki adaylı iki listeli olan seçimde her iki listede yada delege adayları arasında olmadığımdan dışardan görme fırsatım oluyor.

Akif İnan Misyonu demiştim ya gerçekten de kimsenin bir başkasını kırmadan dökmeden suhuletle seçimleri gerçekleştirmeye odaklandığını görüyorum. Eskiden temsilcilik için aday bulunamazken şimdi adaylar hazırladıkları profesyonel afiş ve broşürler ile delegeleri seçecek olan üyelerin ayağına kadar gidiyor ve oy talep ediyor. Bir partinin arka bahçesi gibi olan sendikalara bakıldığında genel başkanın Parti lideri tarafından atanması, işler yolunda gitmediğinde ise bıraksın gitsin talimatları yok bizim usulümüzde. Sarı sendika yakıştırmalarının burada yersizliği ortaya çıkıyor.

Tabandan tavan bir şekillendirme var. Üyeler delegeleri delegeler de şube yönetimini seçiyor. İl delegeleri ise Genel Başkanlık seçiminde adaylarına oy veriyor.

Demokrasi Şöleni de böyle oluyor işte. Sureta bir göstermelik seçim değil aksine kıran kırana sahada mücadele edilerek adayların seçilirsek …diye başlayan videolu paylaşımları sosyal medya ve video platformlarından üyelere ulaşma çabası görülüyor.

Kim kazanırsa kazansın üyesi olmaktan gurur duyduğum Eğitim Bir Sen kazanacaktır. Üyelerimiz Kazanacaktır.

Herhangi bir listede olmamama rağmen elbette benim de bu konuda oyum var ve gerektiğinde bu oyumu kullanacağım.

Demokrasi şölenimizde üyelerinden delege adaylarına ilçe yönetimlerinden il yönetimlerine kadar her kademesinde koşturan kardeşlerimize çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.

Kişiler elbette gelip geçicidir. Akif İnan misyonuyla Sendikamızın üyelerimizin hayrına sonuçlar temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…