Kamudanhaber-Özel haber

EBA Eğitim bilişim ağı üzerinden eba.gov.tr Uzantısına tıklayarak Eğitim hayatını sürdüren İlkokul,Ortaokul ve Lise öğrencilerinin koronavirüs salgını sonrasında EBA Canlı yayınlarla eğitim hayatını sürdükleri Eğitim bilişim ağı portalıdır.


EBA Milli Eğitim Bakanlığının  öğrencilerine uzaktan eğitim desteği sağladığı online bir proğramdır.

EBA Öğrenci Giriş Ekranı 2020 giriş için tıklayınız...

Eba giriş sayfası Eğitim Bilişim ağı Milyonlarca öğrencinin koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken Eğitim alanında kesintisiz eğitime EBA tarafından devam edilebilmektedir. Eba proğramı kullanan öğrencilerinin karşılaştıkları bazı zorlukları Eba şifresi nasıl alırım? Eba Canlı Derse nasıl bağlanırım? Eba Giriş sayfam Eba canlı yayın ders proğramı hakkında hepsi kamudanhaber sitemizde…

EBA Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim ve Öğretim alınında öğrencilerin günlük online ders takip ettikleri Eğitim bilişim ağı ile sürmektedir.

EBA CANLI DERS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Haftalık Eba canlı yayınlar ile öğrenciler haftada 200 saate kadar ders görebilmekte ve eğitimine devam etmekte.

Eba öğrencilere özel Sayfam kısmı oluşturdu . Öğrenciler Eba sitesine girerek kendilerine özel Eba Sayfam kısmına ulaşabilirler ...

Ebs Canlı Ders Konusunda karşılaşılan tüm sorunların ve soruların açıklamasını Meb - Eba sitesinde açıklamış .

Eba tarafından yapılan tüm açıklamalar Kamudanhaber sitemizde tek sayfada

Canlı derse katıldım fakat öğretmenim gelmedi. Ne yapmalıyım?

Bu durumda, “Katıl” düğmesine tıkladıktan sonra “EBA Canlı Ders” ekranında öğretmeninizin derse gelmesini beklemenizi tavsiye ederiz çünkü öğretmeniniz geç de olsa derse katılabilir. Öğretmeniniz derse geldiğinde bu ekranda dersiniz kendiliğinden başlayacaktır.

Canlı derse ne zaman katılabilirim?

Canlı dersinize, dersinizin başlangıç saati geldiğinde katılabilirsiniz. “Katıl” düğmesi, dersiniz aktif olduğu sürece görünecektir. Süre dolmadığı sürece, geç kalsanız bile dersinize katılabilirsiniz. Ancak dersin süresi bittiğinde derse katılamazsınız.

“Canlı Derse Katıl”a tıkladığımda bağlantı hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Windows 7 kullanıyorsanız, Windows Update'ten işletim sisteminizin son güncelleştirmelerini denetlemeli ve hepsini yüklediğinizden emin olmalısınız. Güncelleştirmeler sırasında sorun yaşarsanız, Microsoft'un kolay düzeltme çözümleri sunan programını bilgisayarınıza yükleyip tekrar deneyebilirsiniz.

eba giriş sayfas

EBA şifremi nasıl oluştururum?

Eba Giriş ve Üyelik - Eba Şifre oluşturma konusunda Eba sitesinde yapılan resmî açıklama ...

Eba Şifresini İki farklı şekilde şifre oluşturabilirsin.

a) “EBA Hesabı Oluştur” butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere “EBA Hesabı Oluştur” butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

“EBA Hesabı Oluştur” butonuna tıkla.

e-Okul bilgilerini girip “Giriş” butonuna bas.

EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve “Şifre Oluştur” butonuna tıkla.

Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.

Güvenlik kodunu girip ve “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

EBA Giriş ekranında Öğrenci -> EBA yolunu izle. EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin.

EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.

Güvenlik kodunu gir ve “Gönder” butonuna tıkla.

Bir aktivasyon yöntemi seç:

"Veli Bilgileriyle Aktivasyon"u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

"e-Postayla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

"Cep Telefonuyla Aktivasyon"u seçersen “Aktivasyon Kodu Gönder” butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu “Aktivasyon Kodunu Gir” bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek “Giriş Yap” butonuna tıklamalısın.

Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve “Kaydet”e tıkla.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.

Güvenlik kodunu girip “Gönder” butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

KAYNAK: WWW.KAMUDANHABER.NET