Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger, elektronik sigaraların gençler arasında yaygınlaşmasının normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirtti. Özellikle kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabileceğini ifade etti.

Dülger, e-sigaraların solunum hastalıklarının yanı sıra kalp damar sistemi üzerinde de zararlı etkilere sahip olduğunu vurgulayarak, bu cihazların mide bulantısı, ağız kuruluğu, hazımsızlık gibi gastrointestinal sistem bozukluklarına ve hormonal etkilere de neden olabileceğini belirtti.

Uzmanlar, elektronik sigaraların gençleri cezbeden aromaları ve renkli görüntüleriyle dikkat çektiğini ancak bu cihazların masumane bir eğlence aracı olmadığını vurguluyor.

Türk Toraks Derneği, e-sigaraların Türkiye'de üretiminin ve satışının yasak olduğunu hatırlatarak, bu ürünlere erişimin kesin ve sürdürülebilir şekilde engellenmesini talep ediyor.

Prof. Dr. Metin Akgün ise elektronik sigaraların tütün endüstrisinin yanıltıcı iddialarıyla pazarlandığını ifade ederek, özellikle yüksek doz nikotin içeren pod mod cihazlarının yeni bağımlılıklara yol açabileceğini vurguladı.

Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

Türk Toraks Derneği, elektronik sigaraların sadece sağlık üzerindeki etkilerinin değil, gençlerde bağımlılığın artmasına da katkı sağladığını belirtti.