ABD'de yapılan araştırmalar sonucunda, Tayland'daki yarasaların dışkısında yeni bir virüs keşfedildiği açıklandı. EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, DSÖ'nün düzenlediği bir etkinlikte, insanlar üzerinde Kovid-19 kadar etkili olabilecek yeni bir virüsün tespit edildiğini duyurdu. Dr. Daszak, bu virüsün şu anda yarasa dışkısına yüksek oranda maruz kalan insanlar arasında yayılma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Yarasa Dışkısından İnsanlara Bulaşma Riski Yüksek

DailyMail'in haberine göre, Tayland'daki bir mağarada yarasa dışkıları üzerinde yapılan laboratuvar analizleri sonucunda, virüsün hem SARS-CoV2'nin hem de RATG13 adlı patojenin genetik akrabası olduğu belirlendi. Dr. Daszak'ın açıklamalarına göre, bu virüs yarasa dışkısıyla kolayca yayılabilir ve bölgedeki çoğu insanın ya Kovid-19'a yakalandığı ya da aşılandığı göz önüne alındığında, bu yeni virüse karşı ciddi bir koruma sağlanması gerektiği vurgulandı.

ABD'nin Asya'daki Araştırmaları Devam Ediyor

ABD hükümetinin desteklediği ve Dr. Anthony Fauci'nin arkadaşı Dr. Daszak'ın liderliğindeki EcoHealth Alliance'ın Asya'da yürüttüğü araştırmalar, bölgeyi tehdit eden yeni virüslerin tespitine odaklanıyor. Özellikle Güneydoğu Asya'daki yarasa virüslerinin insan sağlığına etkileri, bilim dünyası tarafından yakından takip ediliyor.

Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak

Dünya Sağlık Örgütü'nden Önlem Çağrısı

DSÖ, bu yeni keşifle birlikte, dünya genelindeki sağlık kuruluşlarına ve hükümetlere, potansiyel bir pandemi tehdidine karşı hazırlıklı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Virüsün daha detaylı analizi ve yayılma riskinin azaltılması için uluslararası iş birlikleri ve tedbirlerin artırılması gerektiği belirtildi.