395 film senaryosu yazarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

 Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nden (SENARİSTBİR) yapılan açıklamada"Türkiye sinemasının duayenlerinden değerli senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır." denildi.

Safa Önal Kimdir?

f5haber-kurtarildi-uzqt_cover.jpg

1945 yılında kısa öyküler yazarak yazarlığa başladı. Bir yandan da çeşitli dergilerde çalıştı. Daha sonra senaryo yazmaya başladı. Safa Önal’ın filme çekilmiş 395 senaryosu vardır. Bu bir dünya rekoru olarak da 2005 yılında, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından onaylandı. En fazla filme çekilmiş senaryo sahibi kişi olarak kitaba girdi.

1961 yılına kadar gazetecilik yapar. 1953’te ilk senaryosu olan “Kanlı Para” sayesinde Yeşilçama “İnleyen Nağmeler” adlı filmle ilk kez yönetmenliği dener.

1973 yılından itibaren de yönetmenliğe başlayarak 40’a yakın film yönetti. Çok sayıda fotoroman senaryosu da yazmıştır.