Günlük hayatta sıklıkla tüketilen besinlere karşı yapılan çalışma sonrasında açıklamada bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) kanser araştırma kolu olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) ilk kez 'insanlar için muhtemelen kanserojen' olarak resmen onaylayıp duyurdu.

Sıklıkla tüketilen ürünlerin içinde yer alan aspartam hakkında 'kanserojen' uyarısında bulunan IARC, aspartam ile ilgili 'sınırlı kanıt' olduğunu ancak kimyasalın karaciğer kanserine neden olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. 

İnsanları mümkünse şekerli ürünleri kullanmamaya teşvik eden DSÖ, kola içmek yerine su içmeyi önerdi.

 Aspartamın kikalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskini de artırabileceğini belirten uzmanlar, yapay tatlandırıcı olarak kullanılan bir madde olduğunu, çoğunlukla düşük kalorili veya kalorisiz gıda ve içeceklerde bulunduğunu söylüyor.

Coca Cola'nın diyet içeceklerinden Mars'ın sakızlarına kadar birçok üründe kullanılan aspartama karşı dikkatli olmak gerekiyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi

AFAD açıkladı: Ege Denizi'nde panik yaratan deprem! AFAD açıkladı: Ege Denizi'nde panik yaratan deprem!