Serengeti’de yüzlerce bufalonun gözleri önünde yavruları bir aslan tarafından parçalanırken, onlar ise sadece olup biteni seyrediyorlar. Aslan bu cesareti bufaloların harekete geçmemesinden almaktadır. Gazze’de insanlığın düştüğü durum tam da böyle değil mi? 


Haydi onlar hayvan, içgüdüleri ile hareket ediyor ve düşünme melekeleri yok diyelim. Ya insanlık ve özellikle İslam toplumları ne yapıyor? Basit bir kınamayı bile nazlanarak ve çekinerek yapıyorlar. Ancak ümmet olmanın ve insan olmanın bir sorumluluğu ve bir vebali vardır.


Ey Arap Kralları, sizler altın kaplamalı köşklerinizde keyif çatarken, Gazzeli kardeşlerimiz derme çatma çadırlarda kalıyor.  Sizler kuş tüylü yataklarınızda yatarken, Gazzeli kardeşlerimiz çamurun içinde yatıyor. Sizler kuş sütünün eksik olmadığı sofralarınızda tıka basa yerken, Gazzeli çocuklarımız artık açlıktan ölmeye başladı. “Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir.” Peygamberi öğreti nerede kaldı?


Gazzeli kardeşlerimizin canları, malları ve namusları katil İsrail postalları altında ezilirken; sizin petrol zenginliği tahtlarınız bugün bir etki üretmiyorsa o tahtınızın ne anlamı var ki? Gazze’yi bombalayan uçakların yakıtları verilmese o uçaklar havalanamaz. Gazze’yi yerle bir eden top atışlarını yapan tankların yakıtlarını verilmese o tanklar hareket edemez. 
1973 Yom Kippur savaşı sırasında Suudi Arabistan Kralı Faysal, petrol vanalarını kapattı. Batı ülkelerine ve ABD’ye petrol ambargosu uyguladı. Ambargoyla beraber uluslararası çapta büyük bir enerji krizi baş gösterdi. İşte bunun adına, adam gibi duruş denir. Gazzelliler, Arap Krallarından yine böyle bir duruş bekliyor. Arap Kralları, hele bir güçlerinin farkında olabilseler ve biraz da cesaretlerini toplasalar bir avuç Siyonist İsrail katil sürüsü hiç Orta Doğu’yu kan gölüne çevirebilir mi?


Arap Kralları, Peygamber Efendimizin o mübarek ayaklarının bastığı toprakların yüzü suyu hürmetine silkelenin ve kıyama kalkın. Artık yeter bir millet yok ediliyor. Daha ne kadar bu soykırımı seyretmeye devam edeceksiniz? Bir insanlık suçu olan Gazze’deki soykırımın bitmesi için Türkiye’nin dışında en üst perdeden sesini yükselten başka bir devlet maalesef göremiyoruz.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak


Müslümanların dağınıklığından aldığı cesaretle bir terör örgütü gibi hareket eden İsrail’in, Gazze’de yaşlı, çocuk, kadın, bebek, sivil demeden bütün masum insanları katletmesini uygar dünya seyrediyor. Yaşananlar göstermiştir ki insanlığa huzur, barış ve refah getirme iddiasıyla ortaya çıkan bütün ideolojiler ve politikalar, inandırıcılığını kaybetmiştir. Bütün bu trajedilere son vermek için Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinden başka bir çıkar yol bulunmamaktadır.

          Yıldırım DEMİRCİ