Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkeye döviz girişini teşvik etmeyi amaçlayan yeni düzenlemelerin yakında Meclis'e sunulacağını açıkladı. Yapılacak düzenlemelerle birlikte ihracatçılara yönelik vergi indirimleri ve yurtdışında faaliyet gösteren firmalara sağlanacak vergi istisnalarında önemli değişiklikler yapılacak.

Şimşek, ekonomi programının daha dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeyi hedeflediğini belirterek, bu kapsamda vergi alanında yapısal reformların da hayata geçirileceğini vurguladı. Yapılacak düzenlemelerle, ülkede döviz getirilmesini teşvik etmek amacıyla vergi indirimleri ve istisnaların artırılacağını ifade etti.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

I Y Gy X1 P3V0U1 R Q W3Taj X6 A

Hazine ve Maliye Bakanı, şu detayları paylaştı:

İhracatı desteklemek ve döviz girişini teşvik etmek amacıyla gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin yurtdışındaki faaliyetlerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranları artırılacak ve İmalatçı ve tedarikçi ihracatçıların faaliyetlerine ilişkin kazançlara 5 puanlık kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.


Yurtdışına hizmet olarak sunulan bazı sektörlerden elde edilen gelirlere sağlanan kazanç istisnası oranı yüzde 80'e çıkarılarak yurt dışından elde edilen kar paylarının tamamının Türkiye'ye getirilmesi şartıyla bu kazançların yüzde 50'si gelir ve kurumlar vergisinden istisna edilecek.