AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!

Gümüşhane'de gece saatlerinde ardı ardına meydana gelen depremler, bölge halkını tedirgin etti. AFAD verilerine göre, depremler Kelkit ilçesinin merkez üssünde kaydedildi. Saat 22.05'te başlayan depremler, düşük büyüklüklerde olmakla birlikte bu saatlere kadar toplam 17 depremin yaşanmasına neden oldu. Bu depremlerin arasında en belirgin olanı, 4,3 büyüklüğündeki depremdi ve tüm il genelinde hissedildi.

Merkez üssü ilçeye bağlı Yeşilyurt ve Çimenli köyleri olan 01.15 sularında gerçekleşen deprem, 15 kilometre derinlikte kaydedildi. Kısa süreli sarsıntı nedeniyle birçok vatandaş uykusundan uyandı. Depremin etkisiyle özellikle yüksek binaların, apartmanların ve üniversite bölgesinde bulunan yurtların birçoğunda hissedildiği gözlendi. Bu durum, öğrencilerin panikle bahçelere inmesine neden oldu.

Gelinen aşamada herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirilirken, Vali Alper Tanrısever, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gümüşhane Kelkit merkezli 4,3 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk etapta karşılaşılan olumsuz bir durum yoktur. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Hepimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun." ifadelerini kullandı.