Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde, 2 ay önce 4 Türk askerinin şehit edildiği saldırıya katılan ve Türk yetkililer tarafından aranan terörist Jindar kod adlı Berjin Arşimet, önceki gün düzenlenen bir operasyonla öldürüldü.

Terörist Berjin Arşimet, Hakkari'nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Metina Vadisi ile Zap, Avaşin-Basyan bölgelerinde devam eden Pençe Kilit Harekatı kapsamında etkisiz hale getirildi. Kadın terörist Berjin Arşimet, daha önce 9 Ağustos 2023 tarihinde Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırıda şehit olan 4 askerle bağlantılı olduğu tespit edildi.

Çorumlu Amir'in "Karabük Üniversitesi" göndermesi, Tanju Özcan'ı kızdırdı Çorumlu Amir'in "Karabük Üniversitesi" göndermesi, Tanju Özcan'ı kızdırdı

Berjin Arşimet, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda 10 yıldan uzun bir süredir yer alıyordu ve terör örgütünün üst düzey yöneticileriyle fotoğrafları bulunuyordu.

İçişleri Bakanlığı tarafından aranan teröristler listesinde 500 bin lira para ödüllü gri kategoride yer alan Berjin Arşimet, Irak'ın kuzeyindeki Duhok vilayetine bağlı Amediye kırsalındaki Gara Dağı'nda terör örgütü tarafından verilen askeri eğitimlere katılmıştı. Terörist Arşimet, suikastlar, pusu saldırıları, baskınlar, sızma girişimleri gibi ağır silah eğitimlerinin yanı sıra terör örgütünün sözde havacılık biriminde paramotor ve drone eğitimleri de almıştı.