Dolar/TL, güne yükselişle başladıktan sonra 26,0660 seviyelerinden işlem görüyor. Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 26,0502'den tamamladı.

Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir Et ve Süt Sektörü Alarm Veriyor! İhracat Kısıtlamaları Üretimi Tehlikeye Atabilir

Analistler, doların talebinin artmasında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın "şahin" açıklamaları ve ekonomik verilerin resesyon endişelerini hafifletmesinin etkili olduğunu belirtti. ABD ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde beklenenden fazla büyüme kaydetmesi ve Fed'in açıkladığı stres testinin sonuçları, büyük bankaların resesyon durumunda dahi kredi vermeye devam edebileceklerini gösterdi. Bu durum, Fed'in faiz artırımına yönelik beklentileri güçlendirdi.

Bugün piyasaların Avro Bölgesi'ndeki enflasyon ve işsizlik, ABD'deki kişisel gelir ve tüketim harcamaları verilerini takip edeceği belirtiliyor. Teknik olarak dolar endeksinde 102 seviyesinin destek, 105 seviyesinin ise direnç olarak gözlendiği ifade ediliyor.