Dolar/TL kuru, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 28,3420 seviyelerinden işlem görüyor. Dün, yükseliş eğiliminde seyreden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 28,3231 seviyesinden tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 28,3420 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 30,0340 seviyesinden, sterlin/TL ise yüzde 0,2 primle 24,5180 seviyesinden satılıyor.

Fed'in dünkü faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasa beklentilerine paralel olması nedeniyle dola olan talebin azaldığı belirtiliyor. Bu nedenle bugün gözler, yurt içinde açıklanacak Enflasyon Raporu ve yurt dışında İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına çevrildi.

Tomurcuk çayın kilogram fiyatı belli oldu Tomurcuk çayın kilogram fiyatı belli oldu

Fed, politika faizini dünkü toplantısında beklentiler dahilinde yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutarken, Jerome Powell da enflasyonu yüzde 2 hedefine indirme konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükselişin para politikasının seyrini etkileyebileceğini belirten Powell, finansal koşullardaki kalıcı değişikliklerin bu konudaki önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

Teknik açıdan dolar endeksinde 106 ve 105 puan seviyelerinin destek, 107 ve 108 puanın direnç konumunda olduğu belirtilirken, dolar/TL kuru üzerindeki seyir yakından izlenmeye devam ediyor.