Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 2023 yılında vekaletle kurban kesim bedelinin belirlendiğini açıkladı. Erbaş, TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, kurban ibadetinin önemine vurgu yaparak, kurbanın Allah'a yaklaşma, paylaşma ve fedakarlık gibi değerleri simgelediğini ifade etti.

Ali Erbaş, kurban ibadetinin üç boyutunu bireysel, sosyal ve evrensel olarak tanımlayarak açıkladı. Bireysel boyutta kurban ibadetinin iman bilinci, Allah'a olan sevgi ve rızayı kazanma, rahmet ve mağfirete ulaşma anlamına geldiğini belirtti. Sosyal boyutta ise kurbanın yardımlaşma ve paylaşma kültürünü güçlendirerek toplumsal huzur ve güveni pekiştirdiğini vurguladı. Erbaş, evrensel boyutta ise kurban ibadetinin tevhide inananları bir araya getiren birliktelik ve dayanışma zemini olduğunu dile getirdi.

Akıncı TİHA Reisi'nin helikopterini nasıl buldu? Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama Akıncı TİHA Reisi'nin helikopterini nasıl buldu? Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın vekaletle kurban kesim organizasyonunun son derece şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ve kurbanların ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirtti. 2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 525 bin 550 hisse kurbanın 81 ilde ve 82 ülkede kesilerek 21 milyon 897 bin 917 kişiye ulaştırıldığını aktardı. Ayrıca 30 yıllık tecrübeyle 3 milyon 916 bin 723 hisse kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2023 yılında vekaletle kurban kesim bedelini de duyurdu. Yurt içindeki vekaletle kurban kesim bedeli 5 bin 950 lira, yurt dışındaki ise 2 bin 750 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Erbaş, vatandaşların online bağış, mobil bağış uygulaması, il/ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla kurban vekaletlerini verebileceğini ve detaylı bilgi alabileceklerini belirtti.