Karabük Demir Çelik Fabrikaları, Türkiye'nin ilk ağır demir çelik fabrikası olması ve enerji kaynaklarına yakın olması sebebiyle önem arz eden bir kuruluşumuz. 

Uzman isim duyurdu: Elektrik faturalarına büyük zam geliyor Uzman isim duyurdu: Elektrik faturalarına büyük zam geliyor

Kardemir'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Alparslan Bayraktar'ın yeni kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev alması sebebiyle boşalan başkanlık koltuğuna eski Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir seçildi.

Kardemir'in KAP'a yaptığı açıklamada:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Dr. Alparslan BAYRAKTAR Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği görevlerinden ayrılmıştır. Bu suretle boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Yönetim Kurulu'nun 06.06.2023 tarih ve 90 no'lu kararı ile, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi ve Şirketimiz Ana Sözleşmesinin 11'inci maddesi uyarınca, yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere Sn. Prof. Dr. İsmail DEMİR atanmıştır.

Yönetim Kurulu'nun aynı tarih ve 91 no'lu kararı ile de Sn. Prof. Dr. İsmail DEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmiştir." denildi.

Ayrıca Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan  Zehra Zümrüt Selçuk'un da kendi isteği ile görevi bıraktığı belirtildi.

KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nda 05 Mayıs 2021 tarihinden bu yana görev yapmakta olan Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK yönetim kurulu üyeliğinden kendi isteği ile ayrılmış bulunmaktadır."