Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kayıt işlemlerinin 5 Ocak’ta başlayacağını duyurdu.
Erbaş,
 "Düzenlenen seminerlerle hacı adayı kardeşlerimizi eğitiyor ve bu büyük ibadete hazırlıyoruz. Mekke-i Mükerreme'de, Medine-i Münevvere'de uygun konaklama mekanları, ulaşım ve rehberlik hizmetleri ile vatandaşlarımızın rahat şekilde ibadet etmelerini temin ediyoruz. Bu konuda 40 yılı aşkın bir tecrübeye sahibiz. Her geçen yıl yeni imkanlar ve uygulamalarla hizmetlerimizi genişletiyor ve güçlendiriyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyor, hac organizasyonumuzu sürekli gözden geçiriyor ve yeniliyoruz" açıklamasında bulundu.
 “Dolayısıyla biz bu kutlu yolculuğu, aynı zamanda, tefekkür, tezekkür ve nefis muhasebesi, kardeşlik ve ümmet şuurunun güçlendirilmesi, ahlaki erdemlerin ve insani faziletlerin daha sıkı şekilde kuşanılması için bir vesile ve imkan olarak görüyoruz” 
Erbaş, “Günümüze kadar Hac ve Umre Organizasyonlarının hangi kademesinde olursa olsun emeği geçmiş ve ahirete irtihal etmiş hocalarımıza Allah'tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve sıhhatle uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hac başvuruları ne zaman ?
“2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, bu işlemlerini 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. Detaylı bilgi için Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü http://hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezimizden bilgi alınabilecektir.”