Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

Geçen yıl Türkiye pazarına giriş yapan, FOX'un da sahini olan Disney'in film, dizi platformu Disney +'da Türk yapımlar kaldırıldı. 1 Temmuz akşamı Disney +'a girenler Türk yapımlarının büyük çoğunluğunun yayından kaldırıldığını gördüğünde büyük şaşkınlığa uğradılar. Peki Disney, Türk yapımlarını neden kaldırdı?

Türk yapımlarının Disney'dan kaldırılmasında birtakım iddialar mevcut. Kullanıcılarda genel kanı teknik bir aksaklığın yaşandığı yönünde. Lakin bazı iddialar tam tersine başka sebeplere bağlıyor.

Örneğin, birtakım iddialar Ermeni Diasporası'nın Disney'e baskı yapması sebebiyle Türk yapımlarının kaldırıldığı yönünde. Disney +'ın duyurduğu Atatürk dizisinin ardından Ermeniler Disney'e baskı kurmuş hatta ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuşlardı.

disney-plus-ataturk-dizisi-tanitim-fragmani-1666978646

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), bu baskılara devam ederken Türk yapımlarına çomak sokmuş olabilecekleri iddia edilse de bir habere göre Disney çalışanının yaptığı iddia edildiği bir açıklama mevcut.

Yapılan açıklamada, yapılanın dünyanın genelinde yapılan bir eylem bir strateji olduğu, söz konusu yapımların da geleceği sonraki dönemde belli olacağı belirtiliyor.