Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın sona ermesi ve barışın tesisi için çağrıda bulundu.

Fidan, konuşmasında, Türkiye'nin her zaman zulme ortak olmadığını ve bu zulme de ortak olmayacağını vurgulayarak, İsrail'den barış çağrılarına kulak vermesini istedi. Gazze'de yaşanan acımasız şiddetin tüm insanlığı derinden etkilediğine dikkat çeken Bakan Fidan, bu çatışmanın ya büyük bir savaşa veya büyük bir barışa yol açabileceğini belirtti. Türkiye'nin tercihinin barıştan yana olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu

Fidan ayrıca, İsrail'in Filistinlilerin haklarına saygı göstermesi gerektiğini ve huzur ve güven içinde olmak istiyorsa, Filistinlilerin kendi topraklarında bağımsız bir devlette yaşama hakkına saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı, bu çatışmanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, İsrail'in bu zulmüne sessiz kalmamanın gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin bölgedeki Müslüman ülkelerin de rol almasını desteklediğini ve İsrail-Filistin arasındaki kalıcı barışın küresel düzeyde başka sorunların çözümü için de bir umut kaynağı olabileceğini sözlerine ekledi.