Türkiye gündemine bomba gibi düşen Dilan ve Engin Polat çiftinin soruşturmasında son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Geçtiğimiz kasım ayında "Kara para aklamak", "Vergi usul kanuna muhalefet" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlamalarıyla gözaltına alınan Dilan Polat ve Engin Polat çifti ve bazı personelleri tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti.

TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Polat çiftine yönelik soruşturma sürererken, gerçekleşen tutukluluk değerlendirmesinde Savcı, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer tutuklu isimlerin, “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan dosyanın geldiği aşama da inceleme yaparak tahliyelerini talep ett.

Savcı, “Örgüt kurma ve yönetme” suçu ile “kara para aklama” suçu bakımından ise dosya üzerindeki kontrollerin sürdüğünü ifade ederek tutukluluklarının devamını istedi.

'VERGİ USUL KANUNUNA MUHALEFET' SUÇUNDAN TAHLİYE

Dosyayı denetleyen İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklu isimlerin avukatlarının açıklamlarını dinledikten sonra tüm şüphelilere yönelik, "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye edilmesine karar kıldı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması" suçu bakımından ise tutukluluk hallerinin devamı kararına varıldı.

AVUKATLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya da söz konusu kararı sosyal medyadan açıkladı.

Kaya, şu bilgilere yer verdi:

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

"Polatlar dosyasında bütün şüpheliler vergi suçlaması açısından tahliye edilmişlerdir. Diğer suçlar açısından Masak son değerlendirme beklenmektedir” ifadelerini kullandı.