Merkez Bankası'nın haftasonu KKKM'de attığı yeni adım sonrası döviz kurlarının yükselişe geçtiği belirtilirken, ABD merkezli Citi bankasından gelen tahminler TL için endişe verici olarak nitelendirildi. Citi bankası, Türk Lirası'nın değer kaybetmesini bekleyerek, TL için tavsiyesini "ağırlığını azalt" olarak değiştirdi. Ayrıca, banka dolar/TL kuru tahminini 32 TL olarak açıkladı. 

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Citi Research raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) hafta sonu kur korumalı mevduatların boyutunu azaltmak için aldığı tedbirlerin, döviz kurlarının yükselişine etki ettiği ve bankanın perşembe günkü faiz kararı öncesinde dolar/TL kurunu 32'ye yükseltebileceği ifade edildi. Aynı zamanda, TCMB'nin faiz oranlarını beklenenden daha az artırabileceği risklerine de dikkat çekildi.

Citi bankası ayrıca, Türk ekonomisinin iktidarın dolar kuru üzerindeki kontrol çabalarına rağmen zorlu bir dönemden geçtiğini ve döviz kurlarının yükseliş eğilimini sürdürdüğünü belirtti. Bu durumun, Türkiye'de ekonomik istikrarın sorgulandığı bir dönemi yansıttığı söylendi.