2024 Yılını kapsayacak olan asgari ücretin bu hafta açıklanacağı tahmin ediliyor. 3 Ocak 2024 Çarşamba günü ise 2023 yılı aralık ayı enflasyon oranın aktarılmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı paylaşılacak ve milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı zammaaşlar belli olacak.

Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman? Kamuya 37 bini aşkın personel alınacak! 19 kurumda ilanlar yayımlandı: Başvurular ne zaman?

6 aylık enflasyon üzerinden değerlendirme yapılan enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı, memur ve emeklisinin maaşına eklenecek.

Temmuz ve kasım ayları dahil edilen 5 aylık süreçte enflasyon oranı yüzde 33,66 olarak belirlendi. 7. Dönem Toplu Sözleşme'de memurlar için ocak ayında tahmin edilen artış yüzde 15 olarak belirtilmişti.

Kasım ayından sonra enflasyon farkıyla beraber maaş zammının yüzde 45 olması kesinleşti. Buna aralık ayı enflasyon rakamlar da eklenecek.

Belirlenen sonuç 3 Ocak'ta duyurulacak enflasyon oranıyla netlik kazanacak. SSK ve Bağkur emeklilerine de 6 aylık enflasyon verilerine göre maaş zammı uygulanacak.