Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 20 Temmuz 2023 tarihli yazıya göre, depremzede öğrencilerin özel okullarda ücretsiz olarak eğitim almaya devam edip edemeyecekleri hakkında görüş bildirildi.

Bilindiği üzere 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 13. maddesine göre özel okullar, öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde üçünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlüdürler. Ancak söz konusu yüzde üçlük oran yüzde ona kadar artırılabilmektedir.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Milli Eğitim Bakanlığı, depremzede öğrencilerin ücretsiz eğitim hakkını sürdürebilmesi ve yaşayabilecekleri mağduriyetin engellenmesi amacıyla özel okullara yönelik ek tedbirler almıştır. Bu çerçevede aşağıdaki noktaları içeren önlemler alınmıştır:

Ücretsiz okuma hakkı kazanan depremzede öğrencilerin afet bölgesindeki illerde bulunan özel okullarda ücretsiz eğitim almaları için yüzde üçlük oran yüzde ona çıkarılmıştır. Bu doğrultuda, afet bölgesindeki illerden gelen öğrencilerin ücretsiz eğitim hakkı talepleri doğrultusunda, öğrencilerin okula devam ettikleri öğrenim süresi boyunca ücretsiz eğitim almaları sağlanacaktır.

Kontenjan değişikliği talepleri ile ilgili olarak, kontenjanı dolu olan özel okulların kurucuları, kontenjanlarını geçici olarak artırmak istediklerinde bina kontenjanlarını artırma talepleri İlgi (b)'de kayıtlı Makam Oluru ile uygun görülmüştür. Bu sayede afet bölgesindeki illerden gelen öğrencilerin eğitim hakları sürdürülecektir.

2023-2024 öğretim yılından itibaren ücretsiz öğrenci okutma yükümlülüğü taşıyan özel okulların afet bölgesindeki illerden gelen öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti vermesi sağlanacaktır.

Afet bölgesindeki illerden gelen öğrencilere ücretsiz eğitim vermek isteyen özel okulların kurucuları, talepleri doğrultusunda öğrencilerin öğrenim süresi boyunca ücretsiz eğitim alabilmelerini sağlayacaktır.

İŞTE O GÖRÜŞ YAZISI...

85-1

28102015_Ucretsiz_Okutulacak_OYrenciler-4