Kahramanmaraş merkezli depremlerden üç gün önce yaptığı uyarı ile tanınan Görür, Türkiye'deki deprem gerçeğine bir kez daha vurguladı.

Ülkenin birçok yerinde  7 ve üzeri büyüklükte depremler beklendiğini söyleyen uzman isim, deprem riskine şu sözlerle dikkati çekti:

ABD Tarafından Kritik Veri Açıklandı! Altın ve Döviz Piyasalarında Son Durum Ne? İşte Detaylar ABD Tarafından Kritik Veri Açıklandı! Altın ve Döviz Piyasalarında Son Durum Ne? İşte Detaylar

 "Bunların olmadığı yerleri ancak biz iğneyle ararsak size söyleyebiliriz. 23-24 kentimiz doğrudan doğruya fay hatlarının üzerinde oturuyor. Yani bu kentlerin içinden geçiyor bu faylar. Bu şehirler gerçekten riskli"

''BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ''

"Bizim burada beklediğimiz deprem minimum 7,2 maksimum ise 7.6 büyüklüğünde olacak. İstanbul'da yapılan senaryo deprem büyüklüğünü 7,5 olarak gösteriyor. Bu gerçek ve ne zaman olacağına dair fazla uzakta değil. Bilimsel çalışmalara göre, en son revize çalışmasını da dikkate alırsak deprem olma olasılığı 1999'dan sonra 30 yıl içinde artı eksi 10-15 sene koyarız. Bu oran da yüzde 47. Bu nedenle ciddi bir hazırlık yapılması gerekiyor"