6 Şubat tarihinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'ı büyük yıkıma uğrattı.

On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından sosyal medyada yapılan bant daraltması konusunu pek çok tartışmayı beraberinde getirdi.

Sunucu Mehmet Akif Ersoy'un "Neden bant daralttınız? CHP bununla ilgili bir soru önergesi başlattı. Bu mesele çok eleştirildi. Ne dersiniz bu eleştirilere?" sorusuna Bakan Karaismailoğlu, ilk defa yanıt verdi.

Bant daraltma esnasında olağanüstü bir durum yaşandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya üzerinden birçok olumsuzluk yaşandığını belirtti.

Konunun yargıya intikal ettiğini vurgulayan Bakan Adil Karaismailoğlu, bantın daraltıldığından sonradan haberleri olduğunu söyledi:

 "Mahkemeye intikal etmiş konu. Arkadaşlarımız savunma yapıyor. Gerekli bir durum vardı ki, yapıldı. Sonuçta yapılması gereken konuydu. Teknik olarak izahı vardı. Açıklamayı da yaptık gerekli yerlere.Olağanüstü bir afet durumu var. Yanlış bir karar olsa yapılmazdı zaten. Orada böyle bir şey yapılması gerekiyordu demek ki. Tabii ki güvenlikte olur. Sosyal medya üzerinden bir sürü olumsuzluklar yaşamıştık. Zaten yargıya intikal etti, orada gerekli açıklamalar yapıldı. Biz tamamen afetin içindeydik. Bant daraldığı daha sonra haber verildi. Enkazların içinde olduğumuz için o süreci hızlı takip edemedik zaten."

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yine en çok konuşulan konulardan biri olan gsm operatörlerinde yaşanan sıkıntı ile ilgili de konuşan Bakan Karaismailoğlu, şirketlerin yaşanan sıkıntı ile ilgili kendilerine mazeret sunduklarını belirtti. GSM operatörlerine gerekli uyarıları yaptıklarını söyleyen Adil Karaismailoğlu,  bundan sonrası için  kalıcı çözümler üretmek zorunda olduklarını şu sözlerle açıkladı:

''Telekomünikasyon GSM şirketlerinin de bazı mazaretleri var. Bazı bahaneler öne sürüldü. Jeneratörler vardı. Baz istasyonları iletişim için olmazsa olmaz. Bunların sağlam ve güvenli yerlerde kurulması gerekiyor. Kulelerin kurulacağı yerler konusunda izinlerde zorluk yaşanıyor. Bazı binalara koyulmakta izin verilmiyor. Binalar yıkılınca baz istasyonları da olmuyor tabii. Bunların hiçbiri mazeret değil. GSM şirketlerine gereken uyarıları yaptık, cezalarını verdik. Bundan sonra daha kalıcı şeyleri üretmek zorundalar.''