Marmara Denizi'nde 4,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'un dikkat çeken bir deprem riski taşıyan bölgelerinde hissedildi. Depremin merkezi, Marmara Denizi'nin 8,52 kilometre açığındaydı ve 11,18 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı olmamakla birlikte, İstanbul Valiliği açıklamasında AFAD ve ilgili birimlerin saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

İstanbul'da deprem riskine karşı dikkat çeken bölgeler arasında Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere bulunmaktadır. Bu bölgeler, 1. ve 2. Deprem bölgesi olarak kabul edilmektedir. Öte yandan, Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Beşiktaş, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Taksim, Kağıthane, Şişli ve Levent gibi bölgeler ise düşük deprem riski taşıyan yerleşim alanları arasında yer almaktadır.

Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

İşte Türkiye'deki deprem riski derecelerine göre iller:

Birinci Derece Sirkülasyon İller:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İkinci Derece Riskli İller:

Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elâzığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

Üçüncü Derece Riskli İller:

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

En Az Riskli İller:

Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.