Deprem bölgesinde inşaat sürdüren firmalar,  yapım aşamalarında ve malzeme ücretlerinde fırsatçılık yaptıkları takdirde 3 milyon 300 bin liranın üzerinde idari para cezası ödemek zorunda kalacak.

Asrın felaketi olarak isimlendirilen 11 ili yerle bir eden doğal afet. Bir yıl aradan sonra şehrin iyileşmesi için ve yaraların sarılması amacıyla hazırlıkar hız kesmeden sürüyordu.

Kalıcı konutların inşaatı devam ederken olaydan yararlanmak isteyen dolandırıcalar için de devlet çalışmalara başladı.

Bu yönergeyle birlikte yapı malzemelerinin satışında ve yapım aşamlarında yüksek fiyat uygulayanlara 10 kat ceza yaptırımı uygulanacak. 

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

BAŞLANGIÇ OLARAK 331 BİN 270 LİRA

AK Parti'nin hazırlamış olduğu kanunun, 80 maddelik torba teklif içinde yer alan düzenleme, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın denetiminde işleme alınacak.

Buna kapsama fahiş fiyat uygulayanlara en az 331 bin 270 lira idari para cezası verilecek.
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu bu şartlara göre cezayı 3 milyon 312 bin 890 liraya kadar yükseltme yetkisi bulunacak.

Fahiş fiyat uygulayanlara yönelik başlatılan, fırsatçılara verilen cezayı 10 kat artıracak düzenlemenin de bulunduğu kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri devm etmektedir. Teklifin gelecek haftalarda Genel Kurul'da kabul edilerek kanunlaştırılması öngörülüyor.

Yağılan bu düzenleme ile deprem bölgesindeki çalışmaların hız kesmeden devam edebileceği düşünülüyor.