Marmara Denizi'nde yaşanan son depremin ardından ünlü deprem bilimcisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin boyutlarını ve olası etkilerini değerlendirdi. Özellikle olası İstanbul depreminin etkilenebileceği bölgeleri açıklayan Prof. Dr. Ercan, kamuoyunu açıklamalarda bulundu. 

Hapishanede kendine zarar vermişti: Savcılıktan 'Dilan Polat' hamlesi Hapishanede kendine zarar vermişti: Savcılıktan 'Dilan Polat' hamlesi

Dün Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında meydana gelen 3,3 büyüklüğündeki deprem, Yalova, Bursa, İstanbul, Kocaeli gibi çevre illerde hissedildi. Prof. Dr. Ercan, bu depremin 1999 deprem kırığı üzerinde yaşanan küçük bir gerginlik boşalması olduğunu ve Kuzey Marmara'da beklenen büyük deprem için bir uyarı niteliği taşımadığını belirtti. Ayrıca, Marmara bölgesinin M7'den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin olmadığını da ifade etti.

Prof. Dr. Ercan, olası İstanbul depreminin etkilenebileceği bölgeleri açıklarken, "Kuzey Marmara'da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya'nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır" dedi.