Türkiye’nin pek çok kentinde sürekli uyuşturucu satıcılarına, çetelere operasyonlar gerçekleştirilerek suçlulara fırsat verilmiyor. Fakat çeteler, insan tacirleri, sosyal medya uygulamalarından da yardım alarak uyuşturucu, silah, kadın ve çocuk pazarlama ilanları paylaşıyor.

"Uyuşturucu Tacirleri” ve “Uyuşturucu Tedarik” adlı Telegram gruplarında Türkiye’nin her bir yanından uyuşturucu ticareti, ellerinde yer alan yasa dışı maddeleri satışa sunarak, “ücretsiz kargo” ve “indirim” açıklamalarıyla müşteri bulmayı amaçlıyor.

‘ELDEN TESLİM EDERİZ’

28 bini aşan üyesi olan “Uyuştucu Tacirleri” hesabında ot, uyarıcı hap ve kokain gibi uyuşturucu maddelerin 50 TL’den 2 bin TL’ye kadar fiyatlarla satmaya çalıştıkları iddia ediliyor.

Müşteriler arasında bazı şifreli konuşmalar yer alıyor. Gruplarda yazılan, “Metin Amca” olarak belirtilen şifreli mesajlarla “Metamfetamin” maddesi satılıyor. Bazı şüpheliler, kurye ile olan pazarlıklarda önden para isterken, bazıları ise alıcıların ödemeyi ürüne ulaştıklarında yapabileceğini ifade ediyor.

Bazı satıcıların ise kendilerine “onaylı” diyerek Türkiye’nin 81 kentine hizmet sağladıkları yazışmalarda görülüyor. Sosyal medyada özel olarak açılmış bazı sayfalarda, Türkiye’nin farklı illerinden fuhuş yapan kadınların videoları ve kişisel bilgileri yer alırken, 3 bin ila 15 bin lira arasında fiyatlara silah satışı reklamı da sunuluyor.

Silahların içinde uzun namlulu tüfekler ve tabancalar da yer alırken, silahların satıcılar tarafından çok kolay bir şekilde ticareti yapılacağı da değerlendiriliyor.

ÇOCUK SATIŞI YAPIYORLAR!

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Sosyal medyadaki yer alan sayfalarda bir kullanıcının 5 ila 7 bin dolar arasında bir fiyata, Sudanlı küçük bir çocuğu satışa çıkardığı ortaya çıktı. Küçük çocuğun ellerinin ve ayaklarının bağlanmış olduğu görüntüde, “Sadece Arapça konuşur. Günlük 3 ekmek, 3 bardak su ihtiyacı vardır. Yaşı 5-6 arası. Ne isterseniz yapar” gibi değerlendirmelerde bulunuldu. Bu durum üzerinde grup X hesaplarında ortaya çıktıktan sonra “Burada öyle bir çocuk yok, bu hesap zaten dolandırıcı” ifadelerine yer verildi.