Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında seçim sonrası bakanlık dağılımı hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, daha önce açıkladıkları yol haritasına göre bütün partilerin liderlerinin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını ve her bir partiye birer bakanlık verileceğini belirtti. Ayrıca, oy oranlarına göre bakanlıkların dağıtılacağını söyledi.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Basın toplantısında, seçim sürecinde kaos çıkarılacağına dair iddialara da değinen Davutoğlu, böyle bir yapı ve ihtimal olmadığını ifade etti. Türk milletinin basiretli olduğunu ve sandığa giderek kanaatini vereceğini belirten Davutoğlu, partilerle birlikte bu tür senaryoları engelleyeceklerini vurguladı.

Davutoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim sonrası bakanlıkların dağılımıyla ilgili açıklamasını da değerlendirdi. Kendi partilerinin yol haritasına göre hareket ettiklerini belirten Davutoğlu, tüm partilerin liderlerinin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını ve her bir partiye birer bakanlık verileceğini söyledi. Ayrıca, oy oranlarına göre bakanlıkların dağıtılacağını belirtti.

Basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı mücadeleyle ilgili söylemlerine de yanıt veren Davutoğlu, görevini ihmal ettiği iddialarını ortaya attı ve terör bağlantısı olan herkesin çıkarılması gerektiğini ifade etti. Davutoğlu ayrıca, yabancı müdahalelere izin vermeyeceklerini ve Türkiye'de hukukun egemenliği ve insan haklarına saygı ilkesini benimsediklerini söyledi.

Son olarak, tutuklu yargılanma konusuna da değinen Davutoğlu, tutuklu yargılamaya karşı olduğunu belirtti. Hukukun bağımsız bir şekilde işlemesi gerektiğini ve siyasilerin yargıya talimat veremeyeceğini ifade etti. Davutoğlu, hukukun egemenliği ve insan haklarına saygının temel ölçüt olduğunu vurguladı.