Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyasetini "hizmetle taçlandırdıklarını" belirtti. Mersin milletvekili adayı Nebati, Bitlisliler Buluşması'nda yaptığı konuşmada AK Parti'nin iyi işler yapmayı kendilerine şiar edinen bir ekip olduğunu ifade etti.

Nebati, hizmet etmenin tek amaçları olduğunu vurgulayarak, muhalefetin kavga ve gürültüyle siyaset yaptığını öne sürdü. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Çerkes ayrımı yapmadıklarını ve herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu savunan Nebati, siyasetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde hizmetle taçlandırdıklarını ifade etti.

Bakan Nebati, Türkiye'nin 21. yüzyılın güçlü ülkesi ve mazlum milletlerin temsilcisi olduğunu vurguladı. Konuşmasında seçim vaatlerini eleştiren Nebati, vize konusuna da değindi. Eleştirilerine devam ederek, bir vize için bir ülkenin kaderini teslim etmenin zavallılık olduğunu belirtti.

Nebati ayrıca, AK Parti'nin büyümeye, üretime ve istihdama devam ettiğini dile getirdi. Faizleri düşürdüklerini, dünyanın en büyük iki küresel krizini bu sayede atlattıklarını ifade etti. Ayrıca, döviz kurlarındaki oynaklığı kaldırarak enflasyonla mücadeleyi kontrol altına aldıklarını ve işsizliği azalttıklarını söyledi.

Sağlık ve eğitim alanında da önemli hizmetler yaptıklarını belirten Nebati, vatandaşların emrinde olduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini Mersin'e gönderdiğini aktaran Nebati, seçimler için güçlü bir şekilde çalışacaklarını ve yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Ankara'da fırtına etkisini gösteriyor! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi... Ankara'da fırtına etkisini gösteriyor! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi...

Bakan Nebati, seçimler için ortaya konulan vaatleri eleştirerek "Bunlar ne diyor? 'Ben, vizeyi kaldıracağım ama Doğu Akdeniz'i terk edeceğim'. Vize için 'Güney Kıbrıs'ı hemen tanıyacağım'. Oldu paşam. 'Ben hemen ne gerekiyorsa onu yapacağım ve ekonominin kasasını da IMF'ye teslim edeceğim'. Kusura bakma. Ülkeyi sen peşkeş çekeceksen bunu herkes yapar ama senin gibi ezik yok. Bir vize için bir ülkenin kaderini, bekasını teslim edecek kadar zavallısın" diye konuştu.