Cumhur İttifakı, 2024 yerel seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Kayseri, Denizli ve Sakarya illerinde bir önceki seçimde olduğu gibi AK Parti'nin adaylarıyla yarışılacak. 2019 yerel seçim stratejisinin aynı şekilde uygulayacak.

Kayseri: Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız ilçelerinde AK Parti adayları ile seçime girilecek. Mevcut belediye başkanlarından dördü ile devam edilmeme kararı alındı.

Denizli: Buldan ve Çal ilçelerinde AK Parti adaylarıyla seçimlere katılacak. Bozkurt ilçesinde MHP'nin adayı desteklenmeye devam edecek.

Sakarya: Taraklı ilçesinde MHP'nin adayı desteklenecek. Hendek ilçesinde ise mevcut duruma göre destek kararı alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il teşkilatlarıyla yaptığı toplantılarda, anket sonuçları ve teşkilat üyeleri ile yapılan istişareler doğrultusunda mevcut belediye başkanlarının devam edip etmeyeceğine karar veriyor.

Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu

Ayrıca, 2024 yerel seçimleri öncesi şubat ayında mitinglere başlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir için özel programlar düzenleyecek. Depremlerin yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'ı ziyaret edecek ve toplamda 50'den fazla ilde miting düzenleyecek.

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlarının belirlenmesi ve saha çalışmalarının başlamasıyla birlikte yeni yılda tüm SKM'ler aktif olarak görev yapacak.