Play-Off  Yarı Final Maçında ilk hareketlilik Play-Off Yarı Final Maçında ilk hareketlilik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı CevdetYılmaz, önümüzdeki yıllarda enflasyonda belirgin bir düşüş beklentisi olduğunu vurgulayarak, bu düşüşün 2024'ün ortalarından itibaren gerçekleşmesini öngördüklerini ifade etti.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki ekonomik politikalara odaklanan Yılmaz, belirsizliği azaltacak ve öngörülebilirliği artıracak adımların atıldığını belirtti. Mayıs ayındaki seçimlerin ardından siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını dile getiren Yılmaz, bu süreçte 5 yıllık kalkınma planı ve Orta Vadeli Program (OVP) ile politika belirsizliklerini ortadan kaldırdıklarını aktardı.

Türkiye'nin ekonomik performansına da değinen Yılmaz, 20 yıllık bir süreçte yıllık ortalama yüzde 5,4 büyüme elde ettiklerini ve dünya ekonomisinin üzerinde bir performans sergilediklerini belirtti. Ülkenin nominal dolar bazında dünya ekonomisinin 17. büyük ekonomisi olduğunu ifade eden Yılmaz, 2023 yılında ekonominin 1,1 trilyon dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Yatırımların ekonomiyi büyütmeye devam edeceğine vurgu yapan Yılmaz, geçmişte düşük maliyetle yapılan büyük yatırımların bugün daha yüksek maliyetle gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Ayrıca, bu yatırımların ekonomik büyümeye olumlu katkı sağladığını belirtti.

Enflasyonla mücadele konusuna da değinen Yılmaz, yaz aylarında mevsimsel etkiler nedeniyle genellikle düşük seyreden enflasyonun, bu yıl kur artışı ve diğer etkilerle yüksek geldiğini ancak alınan tedbirlerin etkisiyle aylık bazda önemli bir düşüş yaşandığını belirtti. Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadeledeki etkilerin aylık olarak görülmeye başlandığını ve 2024'ün ortalarından itibaren belirgin bir düşüş öngördüklerini sözlerine ekledi.