Erdoğan, Türkiye ve Yunanistan'ın kendi sorunlarını üçüncü tarafların müdahalesine ihtiyaç duymadan çözebilecek bir birikim ve iradeye sahip olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki iş birliğini artırmak için çaba sarf edildiğini vurgulayarak, Sinop'ta inşa edilecek nükleer santralin enerjisinden Yunanistan'a da imkan tanıma niyetini dile getirdi.

Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki haklarını savunma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, adil paylaşımın mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e yönelik bir çıkışta bulunarak, Filistin meselesinde tarafsız kalmamalarını ve doğruyu hatırlatma sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti.

Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor Akaryakıt satışlarında yeni dönem: Tek fiyat politikası 15 Mayıs'ta başlıyor

srail'in Filistin politikasını sert bir dille eleştirirken, ABD Başkanı Biden ile görüşme gündeminde olmadığını ve Gazze konusundaki tavrı nedeniyle herhangi bir görüşmeye hazır olduklarını ifade etti. NATO'daki müttefiklik konusunda ise dayanışma çağrısında bulunarak, iki ülkenin eş zamanlı olarak üzerlerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Fransa'nın Ermenistan'a zırhlı personel taşıyıcı göndermesini "tahrik" olarak nitelendirerek, bu adımın Ermenistan'a değil, aksine kötülük yaptığını belirtti. Ermenistan'ın barış fırsatını değerlendirmesi ve dış müdahalelere karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı, bu durumun Ermenistan'ın çıkarına olacağını belirtti.