Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararıyla 255 kaymakamın görev yerinin değiştirildiği ve deprem bölgelerinin de yer aldığı atamalar arasında kamuoyunda gündeme gelmiş isimlerin de bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Yayımlanan karara göre 491 ismin yeri değişti 255 kaymakam atandı. Kararla, Ankara'da 6 vali yardımcısı ve 9 kaymakam, İstanbul'da 6 vali yardımcısı ve 14 kaymakam, İzmir'de 5 vali yardımcısı ve 5 kaymakamın ataması yapıldı.

ATAMALARDA KAMUOYUNDA GÜNDEME GELMİŞ İSİMLER DE YER ALIYOR

Sözkonusu atamalar arasında kamuoyunda gündeme gelmiş isimler de yer alıyor.  Bunlardan biri de dönemin İlçe Emniyet Müdürü'nün guletini Vali'ye bildirmesiyle gündeme gelen Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy. Muğla'da emniyet müdürünün merkeze çekilmesi ve vali değişiminin ardından bu kez Marmaris Kaymakamı Ersoy'un da görev yeri değiştirilerek Kocaeli Valisi olarak atandı.

Ankara ve İstanbul Vali Yardımcıları ile kaymakamlıklarda da değişikliğe gidilen kararda, deprem bölgesindeki kaymakam ve vali yardımcılarının da görev yerleri değiştirildi. Hatay Vali Yardımcılığı yaptığı dönemde, Defne Parkı'ndaki gönüllülerin depremzedelere yardım etmesini engellemesi ve konforlu konteynerde yaşamasıyla gündem olan Harun Kaya da Ankara Vali Yardımcılığı görevine getirildi. 

 Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan yeni atama kararnamesinin tam listesi:

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu