Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'dan dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ekonomi ve emeklilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verirken, ayrıca emekli ikramiye ödemesi hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

19 Mayıs'ta ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu

Erdoğan, enflasyon sorunuyla ilgili olarak, "Küresel gündemi de meşgul eden enflasyon sorunu ile mücadelede kararlıyız. Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz. Biz hep çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, "Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız." dedi.

Ayrıca, emeklilere yönelik önemli bir müjdeyi de paylaşan Erdoğan, "Biliyorsunuz emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık." açıklamasını yaptı.

Erdoğan, aldıkları tedbirlerle emekli ve çalışanların yanında olduklarını vurgulayarak, gelecekte de aynı şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Asgari ücret konusundaki görüşmeleri de hatırlatan Erdoğan, işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacaklarına inandığını söyledi.