Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile enerji alanında yapılan görüşmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail ile enerji konusunda rota, takvim ve sondaj alanları gibi ayrıntıların en kısa sürede netleşeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonla mücadele konusuna da değindi.

Erdoğan, enflasyonun tek haneye inmesi hedefine yönelik olarak ekonomi yönetiminin parasal sıkılaşma ve kredi sıkılaşması gibi önlemleri hayata geçirdiğini ifade etti. Bu adımların ekonomiyi üretken alanlara yönlendirmeyi ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemeyi amaçladığını vurguladı. Aynı zamanda maliye politikaları ile bu hedefleri desteklediklerini sözlerine ekledi.

Erdoğan, İsrail ile enerji konusundaki işbirliği fırsatlarına da değindi ve İsrail'in enerji kaynaklarının Avrupa'ya taşınması konusunda Türkiye'nin uygun bir rota olduğunu belirtti. İki ülke arasında teknik çalışmaların yapılması talimatlarının verildiğini ve bu konunun en kısa sürede netleştirilmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun hastalık nedeniyle ertelenen Türkiye ziyaretinin Ekim-Kasım gibi gerçekleşebileceğini dile getirdi.