Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'de düzenlenen bir etkinlikte CHP'yi eleştirerek, diğer partilerle yaptığı koltuk paylaşımını eleştirdi. "Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. Bu ne iştir? Bu nasıl hesap uzmanı imiş? Bununla CHP ayakta kalabilir mi?" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs'taki seçimler sonrası Cumhur İttifakı'nın Meclis'te kazandığı milletvekili çoğunluğuna vurgu yaptı. Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak yasama organında temsil edildiklerini ve milletin parlamentoyu güçlendirdiğini belirtti.

Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Millet İttifakı'na yönelik yorumlarda bulunan Erdoğan, CHP'nin diğer partilerle yaptığı koltuk paylaşımını eleştirdi. CHP listelerinden milletvekili adayı gösteren DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilerinin toplamının 1 puan ettiğini söyleyerek, bu partilerin yaklaşık 40 milletvekili kazandığını ifade etti. Erdoğan, bu durumu hesap uzmanlığını sorgulayarak eleştirdi ve CHP'nin bu şekilde ayakta kalıp kalamayacağını sorguladı.

Erdoğan ayrıca, seçim sonuçlarıyla birlikte milletin istikrarı sürdürmek istediğini ve parlamentoda uyumun sağlanması gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda seçmenlere rehavet uyarısında bulunan Erdoğan, zafer sarhoşluğuna kapılmadan sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında Erdoğan, CHP'ye yönelik suçlamalarda da bulundu. Geçmiş seçimlerde yaşanan olayları hatırlatarak CHP'nin yanlış bilgilerle seçmeni kandırdığını ve şimdi de CHP'lilere yönelik dayatmalarda bulunduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin FETÖ ile yapılan pazarlıklardan rahatsız olan CHP seçmeninin olduğunu ve bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ifade etti.