Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada çeşitli konulara değindi.  "Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız" dedi. İşte açıklamaların detayları...

Deprem Konutlarının Teslimi

MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

 Erdoğan, depremzedelerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmaların devam ettiğini ve toplamda 650 bin konutun inşa edileceğini belirtti. İlk etapta 319 bin deprem konutunun teslim edilmesinin hedeflendiğini ve teslimatların Ekim-Kasım aylarında başlayacağını ifade etti.

Ulaşım Projeleri

 Ulaşım alanında yapılan yatırımların önemine değinen Erdoğan, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projelerin trafiği rahatlattığını ve İstanbul Havalimanı'nın da yoğun bir şekilde kullanıldığını belirtti. Ayrıca Ankara-Niğde karayolunun da rekora koşan bir proje olduğunu ifade etti.

Dış Politika

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin denge, adalet ve güven veren dış politikasıyla krizlerin çözümünde belirleyici rol oynadığını vurguladı. Rusya-Ukrayna savaşı ve Sudan'daki durum gibi konularda Türkiye'nin katkısının önemine değindi ve Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna ile görüşebilen tek ülke olduğunu belirtti.

İsveç'teki Provokatif Eylem

 İsveç'te yaşanan ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçakça bir saldırı olarak nitelendirilen olayı kınayan Erdoğan, bunun İslam düşmanlığıyla beslenen bir nefret suçu olduğunu ifade etti. Ayrıca batı dünyasının bu tür saldırılara karşı yeterli adımları atmamasını eleştirdi.

Göçmen Sorunu

Yüzlerce mültecinin hayatını kaybettiği faciayı hatırlatan Erdoğan, bu olayın Titanic gemisini görmeye giden 5 zengin kadar gündem olmadığını ifade etti. Ayrıca Fransa'daki olayları da endişeyle takip ettiklerini ve göçmenlere yönelik yeni bir baskıya yol açmamasını diledi.

Fahiş Kira Artışı

Konut kira artışlarına sınırlama getirildiğini belirten Erdoğan, Temmuz ayında yapılacak kira sözleşmelerinde de yüzde 25 sınırının uygulanacağını söyledi.