Kendi işini kuracaklara 500 bin TL hibe verilecek: Başvuru detayları belli oldu Kendi işini kuracaklara 500 bin TL hibe verilecek: Başvuru detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'nin şantiyesinde birtakım incelemeler sırasında süren inşaat ile ilgili bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve diğer önemli isimler ile  şantiyede incelemelerini gerçekleştirmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaası devam eden Basketbol Gelişim Merkezi ile ilgili beklenen müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol Gelişim Merkezi'in 2024 yılının mart ayında faaliyete gireceğini duyurarak “Merkezde 10 bin kişilik spor salonu, bin kişilik antrenman ve maç salonu yer alıyor. Bunun yanında yılda 8 binden fazla müsabakanın yapılacağı 3 adet altyapı salonu bulunuyor. Ayrıca sporcu ihtiyaçlarına göre tasarlanmış bir otel ve kamp merkezimiz mevcut. Toplu ulaşım hatlarına, İstanbul’un tarihi dokusuna ve surlara uyumlu bir mimarisi olan yapı 22 bin metrekare toplam yeşil alana sahip. Toplam 150 bin metrekare inşaat alanı 68 bin metrekare ihale alanı olan tesis içinde basketbol müzesi, kütüphanesi, alışveriş, konser ve yeme içme alanlarıyla otopark var. Basketbol Gelişim Merkezimiz sadece maç oynanan bir yer olmayacak. Burası maçlar, turnuvalar, yerli ve uluslararası organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi olarak ülkemize hizmet verecek. Birçok etkinliğin yapılabileceği salonlar olarak hizmet verecek. 1.5 yıl önce inşasına başladığımız merkezi 2024 senesinin mart ayında Türk basketbolunun hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.