MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası payının yüzde 6,8'ine denk gelen hisselerini, hızlandırılmış talep toplama süreci sonucunda 6,8 milyar TL karşılığında borsa dışında kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde sattığını duyurdu. Bu işlem, son yıllardaki en yüksek tutarlı satış olması nedeniyle Türkiye'ye, Koç Holding'e ve Yapı Kredi Bankası'na duyulan güvenin önemli bir göstergesi olarak nitelendirildi.

Koç Holding'in yaptığı açıklamada, işlem sırasında çok sayıda uluslararası fonun 5 kattan fazla talep gösterdiği ve 40'a yakın uluslararası kurumsal yatırımcıya hisse tahsis edildiği belirtildi. Bu tahsisat içerisinde uzun vadeli yatırımcıların da bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, yapılan başarılı işlem sonucunda Yapı Kredi Bankası'nın halka açıklık oranının yaklaşık yüzde 38,83'e yükselerek yatırımcı tabanının çeşitlendirildiği ve hisse derinliğinin arttığı belirtildi. Ayrıca, Koç Holding'in Yapı Kredi'deki ana hissedarlık payının yüzde 61,17 oranında devam edeceği vurgulandı.

Koç Holding'in portföy optimizasyonu amacıyla gerçekleştirilen bu pay satışı işlemi sonucunda daha güçlü bir likiditeye sahip olunacağı ve önümüzdeki dönemde tüm paydaşlar için uzun vadeli değer yaratacak fırsatların takip edileceği ifade edildi.