Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'dan dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi (AYM) arasındaki TİP'li Can Atalay'ın tahliyesi konusundaki tartışmaya dahil oldu. Erdoğan, "Misyonu noktasında ağırlık nerededir? Yargıtay'dadır" diyerek görüşlerini paylaştı.

AYM, Can Atalay'ın vekil seçilmesine rağmen tahliye edilmemesi konusunda hak ihlali kararı vermiş, ancak Yargıtay bu karara direnerek AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yargıtay, karar merciinin kendisi olduğunu vurgulamıştı.

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, bireysel başvuruların düzenlenmesinin Cumhur İttifakı'nın alacağı karara bağlı olduğunu belirtti. Ancak bu düzenlemeyi yapmanın ardından hangi kapıya dayanacağını sordu. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda hazır hale gelmesi gerektiğini ve birçok yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini ifade etti.

Erdoğan, Yargıtay'ın ağırlığını vurgulayarak, Yargıtay'ın farklı hukuk alanlarına dair kararlar verdiğini belirtti. Ayrıca, bu tür bir gerilim olmasaydı, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi başkanlarıyla görüşme konusunda istekli olduğunu söyledi.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki gelişmelere açık olduğunu ve görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.